Дача та город

Які рослини раніше активно вирощували на городі і вживали в їжу. Сьогодні вони рідко де зустрічаються

Зараз на городах, як правило, вирощуються в основному помідори, огірки, цибуля і картопля – овочі першої необхідності, які люблять абсолютно всі. Але, виявляється, грядки наших предків були більш різноманітні, так як на них вирощувались рослини, про яких багато сучасні городники і не чули. У цій статті я хочу познайомити вас з кількома «жителями» городу, які часто зустрічалися на ділянках наших бабусь і дідусів – вони багаті вітамінами і приносять велику користь організму.

Тріп-мадам (очиток)Ця рослина має кисло-терпкий смак, легко пристосовується до будь-яких кліматичних умов і абсолютно невибаглива у догляді. Воно володіє великими листям і маленькими біло-рожевими квітами, які дуже приємно пхнут. У кулінарії використовуються тільки листя – їх додають в різні салати.

РапунцельДанное рослина – різновид дзвіночків, якому властивий тонкий стебло і красиві маленькі квіти. Вирощувалося воно на городі зовсім не в якості декору його м’ясистий корінь активно вживався в їжу, як у ролі головного компонента вітамінного салату, так і в ролі заготовок на зиму. Йому притаманний солодкуватий смак, багато хто порівнює його з лісовим горіхом.

Також рапунцель активно використовувався в народній медицині, оскільки допомагав лікувати хвороби очей і горла.БорагоЭто однорічна рослина, яка має гіллясті опущені стебла. Для приготування їжі використовуються тільки його листя, які додаються в різні холодні супи і салати.

БраункольДанное рослина відноситься до спаржевої культурі, його ажурні листи можуть подаватися на стіл в якості основного блюда і як гарнір до м’яса.Браунколь славиться своїм складом – в ньому міститься величезна кількість білка, саме тому його рекомендується включати в харчовий раціон вегетаріанців.РевеньЭто рослина може рости абсолютно на будь-якому грунті, а отже, його може виховати кожен бажаючий.
У їжу вживаються його черешки, збір яких відбувається в травні місяці. Йому притаманний кислуватий смак, тому ревінь може послужити відмінною начинкою для пирога і навіть стати основним компонентом варення. Прочитавши статтю, обов’язково постав “Палець Вгору” і підпишись на канал!

Related posts

Leave a Comment